Αιγυπτιακός μπακαλιάρος φούρνου

Μετάφραση από τα αγγλικά: Κατερίνα

Υλικά

2 πολύ μεγάλες πατάτες, ή 1 κιλό πατάτες.
1 μεγάλο ή 4 μικρά κολοκύθια
1 πακέτο καροτάκια «μπεμπέ» (υπάρχουν συσκευασίες στα κατεψυγμένα).
2 κιλά πλυμένα, χοντροκομμένα τεμάχια Μπακαλιάρου, φιλέτα (χωρίς κόκαλα).
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
2 κουτιά ιταλικής ντομάτας κονκασέ (500 γρ. έκαστο).
8 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού.
8 μεγάλα δόντια σκόρδο.
3 πολύ μεγάλα κρεμμύδια.
Μαϊντανός ψιλοκομμένος.
2 κουταλιές σούπας κύμινο.
Αλάτι & πιπέρι (όσο επιθυμούμε).
Νερό.

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τεμαχίζουμε τις πατάτες σε μέτριες φέτες.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τεμαχίζουμε τα κολοκυθάκια σε μέτριες φέτες.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τεμαχίζουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τεμαχίζουμε τα σκόρδα σε μικρές φέτες.
Πλένουμε και τεμαχίζουμε σε μεγάλα τεμάχια τον Μπακαλιάρο.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ τον μαϊντανό.

Βήμα 2ο

Βάζουμε τις πατάτες μέσα σε σκεύος με λίγο νερό. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μισοβράσουν, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα καροτάκια σε άλλο σκεύος με ελάχιστο νερό, και τα βράζουμε περίπου 4 λεπτά. Χρησιμοποιούμε τους χυμούς αυτής της βράσης στο τελευταίο Βήμα.
Προσθέτουμε τα 2 κουτιά ντομάτας στα κρεμμύδια & τα καροτάκια.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στα κρεμμύδια-καροτάκια.
Τα ανακατεύουμε όλα και τα βράζουμε περίπου 4 λεπτά.

Βήμα 3ο

Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου με τις 5 κουταλιές ελαιόλαδου. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο πάνω από το λαδωμένο ταψί. Στίβουμε λίγο λεμόνι πάνω από κάθε κομμάτι ψαριού.
Πασπαλίζουμε το κύμινο και το σκόρδο πάνω απο τα κομμάτια ψαριού.
Προσθέτουμε τις μισοβρασμένες πατάτες, τα καρότα-κρεμμύδια-ντομάτα (ολόκληρη την ποσότητα) πάνω απο τα κομμάτια ψαριού. ΔΕΝ προσθέτουμε άλλο νερό.
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου [450 Φαρενάιτ] (με ξεσκέπαστο το ταψί) επί 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200 [400 Φαρενάιτ] για άλλα 10 λεπτά, και στους 180 [350 Φαρενάιτ] επί 40 ακόμα λεπτά.
Σερβίρουμε πάνω από κόκκινο ρύζι πιλάφι με κρεμμύδι.

Πηγή: http://egyptianfood.org/oven-cod-fish/

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s