Ιταλικό μείγμα βοτάνων (Italian mix)

Εκτέλεση – φωτογραφίες: Μαρία

Αυτό το μείγμα αποξηραμένων βοτάνων δίνει μεγάλη νοστιμιά σε πολλές συνταγές, ειδικά σε αυτές με ζυμαρικά, ενώ ταιριάζει φοβερά με αγγουροσαλάτα.

Υλικά

Ρίγανη, 2 μέρη (το μέρος μπορεί να είναι κ. σ., ή κ.γ. ή άλλο, π.χ. ποτηράκι)
Μαντζουράνα, 1 μέρος
Θυμάρι, 1 μέρος
Βασιλικός, 1 μέρος
Δεντρολίβανο, 1 μέρος

Βάζουμε τα βότανα σε αυτές τις ποσότητες σε γυάλινο βάζο, ανακατεύουμε, το κλείνουμε και το φυλάμε μακριά από φως.

Προσωπικά πρώτα ψιλοκόβω τα αρωματικά στο κοπτήριο, και μετά τα αποθηκεύω στο γυάλινο βάζο.

Αγγουροσαλάτα αλάδωτη με χοντροκομμένο αγγούρι, ιταλικό μείγμα, μηλόξιδο και κάπαρη.
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΧΟΡΤΑ, ΩΜΑ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Ιταλικό μείγμα βοτάνων (Italian mix)

  1. Παράθεμα: Αλάδωτη μακαρονάδα 17 λεπτών στο τηγάνι – πεντανόστιμη, οικονομική, σε ένα σκεύος! | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε