Στραγάλια, ένα πλήρες γεύμα

photo

Τα στραγάλια δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Είναι ψημένα ρεβίθια, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα σνακ, αλλά για ένα πλήρες γεύμα.

Παρόλο που ποτέ και κανείς δεν τα σερβίρει ως κυρίως πιάτο, τα στραγάλια θα μπορούσαν να καταναλωθούν ως κυρίως γεύμα, με βάση τη θρεπτική αξία τους.

Οι μικροί αυτοί καρποί είναι μια διατροφική «βόμβα», καθώς αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως δύο μόλις χούφτες στραγάλια αντιστοιχούν σε 1 μερίδα άπαχο κρέας και 1 μερίδα μακαρόνια. Τέλος, τα στραγάλια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες ενώ υπερτερούν σε βιταμίνη Α και σε β-καροτίνη από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να τα απολαμβάνετε άφοβα ως σνακ καθώς δεν περιέχουν λιπαρά, ενώ επίσης είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες Κ και C. Κυκλοφορούν σε αφράτα και σκληρά και επειδή δεν διαφέρουν τα θρεπτικά συστατικά τους, μπορείτε να τα καταναλώνετε κατά βούληση.

Πηγή: http://www.liveit.gr/index.php/Article/index/articleID/2122/Stragalia-ena-plires-geuma