Μπισκότα νηστίσιμα με σοκολάτα & πορτοκάλι

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα)

1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή 3/4 φλιτζ. φρουκτόζη)
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σκόνη κακάο
1 κουταλιά ξύσμα από πορτοκάλι
Μισό κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες

Χτυπάτε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί.

Ρίχνετε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ . Όταν το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη, αλλά θα θέλει λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει κανονική ζύμη, το χωρίζετε στα δύο.
Στο μισό ρίχνετε το ξύσμα πορτοκάλι και το ενσωματώνετε και αν χρειάζεται ρίχνετε και λίγο αλεύρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Στο άλλο μισό ρίχνετε τη σκόνη κακάο και το ενσωματώνετε, αν χρειάζεται και εδώ λίγο αλεύρι, ρίχνετε για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Πλάθετε κουλουράκια και τοποθετείτε σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους γιατί δεν φουσκώνουν πολύ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog γλυκές ιστορίες: Μπισκότα νηστισιμά με σοκολάτα&πορτοκάλι http://glykesistories.blogspot.com/2010/03/blog-post_4023.html#ixzz16OWSheVB

This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Μπισκότα νηστίσιμα με σοκολάτα & πορτοκάλι

  1. Ο/Η Μητρογλου Μαρια λέει:

    Πόσο μπεικιν παουντερ θα χρειαστεί? Ξεχάσατε να το αναφερετε στα υλικά.
    Ευχαριστώ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s