Πηλιορείτικη Τυρόπιτα της Ελένης

Υλικά για το φύλλο

1 κιλό Αλεύρι Ζυμωτό
30 γρ. Ελαιόλαδο ή (4 κουταλιές σούπας λάδι)
15 γρ. Αλάτι ή (2 κουταλάκια του γλυκού)
10 γρ. Ξύδι ή (2,5 κουταλάκια του γλυκού)
650 γρ. Νερό παγωμένο

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό Φέτα σκληρή τριμμένη
6 Αυγά
230 γρ. Γιαούρτι πρόβειο ή (1 κεσεδάκι)
40 γρ. Γάλα ή (4 κουταλιές της σούπας)
Μία πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε μέχρις ότου η ζύμη να γίνει λίγο ελαστική.
Την ξεκουράζουμε 10 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλα επιθυμητού μεγέθους.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά (τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά), μέχρις ότου γίνουν κρέμα.
Τοποθετούμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά το χρησιμοποιούμε.
Λαδώνουμε καλά το ταψί, τοποθετούμε 5 φύλλα -αφού τα λαδώσουμε- κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξέχουν λίγο πάνω από το χείλος του ταψιού.
Τοποθετούμε την γέμιση.
Παίρνουμε τα επόμενα 5 φύλλα -αφού πάλι τα λαδώσουμε- και καλύπτουμε με αυτά τη γέμιση αφήνοντας και πάλι να εξέχουν λίγο.
Λαδώνουμε την επιφάνεια του πάνω φύλλου και τυλίγουμε όλα τα φύλλα μαζί.
Βάζουμε την πίτα στο ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά.

Πηγή: http://www.loulisgroup.com/site/content.php?sel=76

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΤΥΡΙΝΗ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s