Αραβική σαλάτα με Jarjeer (Ρόκα)
Συστατικά για 4 μερίδες
- 5 ουγγιές ρόκα [Σ.τ.Μ. περίπου 141 γραμμάρια]
- 2 γλυκά λευκά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 1 ντομάτα, σε κύβους (προαιρετικά, εγώ δεν το προσθέτω αυτό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανεπεξέργαστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 / 2 λεμόνι, στυμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σουμάκ (μπορεί να βρεθεί σε καταστήματα με είδη Μέσης Ανατολής. Αν θέλετε να φτιάξετε τη σαλάτα όπως στο Σουδάν δεν θα χρησιμοποιήσετε σουμάκ, αλλά ίσως επιπλέον λεμόνι). [Σ.τ.Μ. στα ελληνικά το λέμε και σουμάκι.]
- Θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες
1. Πλένετε και στεγνώνετε τη ρόκα.
2. Τακτοποιείτε τα φύλλα της σε ένα μεγάλο πιάτο και στρώνετε από πάνω με τη σειρά κρεμμύδια και μανιτάρια (και ντομάτα, αν χρησιμοποιείτε).
3. Χτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σουμάκ. Αλατοπιπερώνετε με θαλασσινό αλάτι, και περιχύνετε τη σαλάτα.
Πηγή: http://www.food.com/recipe/jarjeer-arugula-salad-436995
Μετάφραση από τα αγγλικά: Μαρία
Παράθεμα: Κουσάρι | ΝΗΣΤΕΙΑ