Xταπόδι με πιπεριές

Μερίδες: 4/ Προετοιμασία: 20΄/ Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30΄

*1 χταπόδι, περίπου 1 1/2 κιλού
*1 κούπα λάδι
*1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
*1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
*1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
*10 μακριές γλυκές πιπεριές σε ρόδες
*400 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
*2 κουταλιές κέτσαπ
*1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί
*αλάτι
*1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Βράστε το χταπόδι μέσα σε νερό που να το σκεπάζει με 1 κούπα ξίδι. Στραγγίστε το και κρατήστε 1/2 κούπας από το ζουμί όπου έβρασε. Αφαιρέστε τις μαύρες μεμβράνες και κόψτε το σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε 2/3 κούπας από το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές. Ρίξτε την ντομάτα, την κέτσαπ, το ζουμί που κρατήσατε, αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Σκεπάστε και σιγοβράστε 10΄, να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σ ένα τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το χταπόδι, ρίξτε το κρασί κι αφήστε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Μεταφέρετε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και βράστε 10΄.

Συνταγή Βέφας Αλεξιάδου από το http://www.7merestv.gr/article.php?art_id=6704

This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε