Τρίγωνα νηστίσιμα με φρουκτόζη και μέλι

Υλικά

2 φλιτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, φιστίκια, φουντούκια και καρύδια ψιλοκομμένα
60-70 γρ. φρουκτόζη
2 κουταλιές σούπας παξιμάδι τριμμένο
350 γραμ. φύλλο

Για το σιρόπι

1 φλυτζάνι μέλι
80-90 γρ. φρουκτόζη,
1/2 φλιτζάνι νερό
κανέλα.

Εκτέλεση

Βάζουμε στο κοπτήριο τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη φρουκτόζη και το παξιμάδι. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 8 περίπου εκατοστών. Τις αλείφουμε με λάδι, βάζουμε στη μια άκρη μια κουταλιά γέμιση και τις διπλώνουμε,να σχηματιστούν τρίγωνα. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (160-170 oC) μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Όταν γίνουν χλιαρά τα περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι που αρχίσαμε να φτιάχνουμε λίγο μετά που βγάλαμε τα τρίγωνα απ’ το φούρνο.

Η συνταγή είναι διασκευή της Μαρίας από το βιβλίο «Ελληνική χορτοφαγία».

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s