Πατάτες γιαχνί πικάντικες, αλάδωτες

Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • Πατάτες
  • Σκόρδο
  • Κουρκουμάς
  • Πάπρικα γλυκιά και καυτερή και καπνιστή,
  • Κανέλα Κεϋλάνης,
  • Ρίγανη (λίγη)
  • Θυμάρι (λιγότερο απ’ τη ρίγανη)
  • Τζίντζερ ωμό ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε κομμάτια τις πατάτες
  • Τις βάζουμε να βράσουν σε βραστό νερό που ίσα τις σκεπάζει (εγώ τις στρώνω στην κατσαρόλα και ρίχνω από πάνω νερό από τον βραστήρα)
  • Όταν βράσουν για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά:
  • Σκελίδες σκόρδο λιωμένο (εγώ βάζω 2), κουρκουμά, πάπρικα γλυκιά και καυτερή και καπνιστή, κανέλα Κεϋλάνης, ρίγανη, θυμάρι, τζίντζερ και βέβαια αλάτι – σε όση ποσότητα μας αρέσει (προτείνω 1/2 κουταλιάς του γλυκού για το κάθε μπαχαρικό/βότανο εκτός από τη ρίγανη και το θυμάρι, από τα οποία 1/4 κουταλιάς γλυκού για το καθένα είναι υπέρ αρκετά. Δοκιμάστε τη γεύση κι αν θέλετε κάτι περισσότερο, το προσθέτετε).
  • Βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακές και λιωμένες θέλουμε τις πατάτες και πόσο χυλωμένο το ζωμό τους. Αν σώνεται το υγρό προσθέτουμε ζεστό νερό.
  • Αν είναι κατάλυση ελαίου, στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε και ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε με βραστά φασόλια (εδώ μαυρομάτικα) για πρωτεΐνη και λεμόνι για περισσότερη νοστιμιά!
Advertisement
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s