
Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία
Υλικά
- Πατάτες
- Σκόρδο
- Κουρκουμάς
- Πάπρικα γλυκιά και καυτερή και καπνιστή,
- Κανέλα Κεϋλάνης,
- Ρίγανη (λίγη)
- Θυμάρι (λιγότερο απ’ τη ρίγανη)
- Τζίντζερ ωμό ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε κομμάτια τις πατάτες
- Τις βάζουμε να βράσουν σε βραστό νερό που ίσα τις σκεπάζει (εγώ τις στρώνω στην κατσαρόλα και ρίχνω από πάνω νερό από τον βραστήρα)
- Όταν βράσουν για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά:
- Σκελίδες σκόρδο λιωμένο (εγώ βάζω 2), κουρκουμά, πάπρικα γλυκιά και καυτερή και καπνιστή, κανέλα Κεϋλάνης, ρίγανη, θυμάρι, τζίντζερ και βέβαια αλάτι – σε όση ποσότητα μας αρέσει (προτείνω 1/2 κουταλιάς του γλυκού για το κάθε μπαχαρικό/βότανο εκτός από τη ρίγανη και το θυμάρι, από τα οποία 1/4 κουταλιάς γλυκού για το καθένα είναι υπέρ αρκετά. Δοκιμάστε τη γεύση κι αν θέλετε κάτι περισσότερο, το προσθέτετε).
- Βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακές και λιωμένες θέλουμε τις πατάτες και πόσο χυλωμένο το ζωμό τους. Αν σώνεται το υγρό προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Αν είναι κατάλυση ελαίου, στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε και ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με βραστά φασόλια (εδώ μαυρομάτικα) για πρωτεΐνη και λεμόνι για περισσότερη νοστιμιά!