Σαρδέλες αχνιστές με κρασί και κάππαρη

Εκτέλεση-φωτογραφία: Κατερίνα

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας κάππαρη
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τις σαρδέλες, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αχνίζουμε για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές μαζί με τη σαλτσούλα τους.

Πηγή: http://www.foodreporters.gr/gastronomika.php?gproducts_id=8003&cPath=331_354&osCsid=37a8c1648a48d9f9b909277ba0e4b957

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s