Light ψαροκροκέτες

Συνταγή-φωτογραφίες: Μαρία

Οι έτοιμες κατεψυγμένες κροκέτες ψαριού σε ραβδοειδές σχήμα, αγγλιστί fish sticks, είναι μια εύκολη λύση για φαγητό και πολλά παιδιά που δεν θέλουν το ψάρι τις τρώνε. Όμως όσοι φροντίζουν τη διατροφή τους αποφεύγοντας τα τηγανητά αποφεύγουν κι αυτές… Στην πραγματικότητα βέβαια δεν υπάρχει λόγος, γιατί μπορείτε να έχετε ψαροκροκέτες χωρίς τηγανίσματα και πολλά λάδια. Ιδού ο τρόπος:

Βάζετε το φούρνο σας να προθερμαίνεται στους 220 βαθμούς. Στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε τις ψαροκροκέτες σας με κάποια απόσταση μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Εδώ βλέπετε το περιεχόμενο μιας συσκευασίας 450 γρ. με 15 ψαροκροκέτες μέσα.

Βάζετε τις ψαροκροκέτες στο ζεστό φούρνο όπως είναι κατεψυγμένες. Μετά από 5 λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και τις παρακολουθείτε. Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν και να βγάζουν λάδια όπως στη φωτογραφία (θυμηθείτε ότι είναι προτηγανισμένες…) έχουν αρχίσει να γίνονται. Συνήθως χρειάζονται ψήσιμο για 15-20 λεπτά, αν τις προτιμάτε ζουμερές. Αν θέλετε να είναι περισσότερο ξεροψημένες τις αφήνετε περισσότερο, πάντα με προσοχή για να μην αρπάξουν.

Μπορείτε να τις σερβίρετε με μπόλικο φρέσκο λεμόνι και να τις συνοδεύσετε με light πατάτες σαν τηγανητές. Αν θέλετε περισσότερο αίσθηση fast-food τις συνοδεύετε και με σπιτικό κέτσαπ. Για καυτερές κι εξωτικές νότες, μπορείτε να τις σερβίρετε μαζί με ντιπ σε μπολάκι και να τις βουτάτε εκεί. Το Sambal Ulek είναι ιδανικό για όσους προτιμούν τα καυτερά και η λιγότερο καυτερή πράσινη σάλτσα μότζο από τα Κανάρια Νησιά έχει δημιουργηθεί ειδικά για ψάρια.

Και μην ξεχνάτε: Με αυτό τον τρόπο οι ψαροκροκέτες γίνονται πολύ πιο ελαφριές και διαιτητικές απ’ ότι στο τηγάνι, αλλά ποτέ δεν είναι ό,τι καλύτερο για δίαιτα.

Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s