ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ (νουτέλα 4)

merendaΣυνταγή – φωτογραφία: Ανώνυμος

– – – – – – – – – – Στοιχεία Μείγματος 100% – – – – – – – – – –

Ποσότητα: 100γρ.

Πρωτεΐνες: 8γρ.

Υδατάνθρακες: 36γρ.

Λίπη: 39γρ.

Θερμίδες: 539 Kcal

– – – – – – – – – – Επιμέρους Στοιχεία Μείγματος – – – – – – – – – –

01) ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ποσότητα: 150γρ.

02) ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ποσότητα: 200γρ.

03) ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Ποσότητα: 30γρ.

04) ΚΑΚΑΟ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ποσότητα: 25γρ.

– – – – – – – – – – – – Σύνολα Ολικού Μείγματος – – – – – – – – – – – –

Ποσότητα: 405γρ.

Πρωτεΐνες: 51.75 γρ.

Υδατάνθρακες: 164.55 γρ.

Λίπη: 275.1 γρ.

Θερμίδες: 3340.5 Kcal

– – – – – – – – – – – – ΕΚΤΕΛΕΣΗ – – – – – – – – – – – –

Αλέθουμε ψημένα και καθαρισμένα φουντούκια μέσα σε κοπτήριο μέχρι να γίνουν πολτός.

Προσθέτουμε 2 βανίλιες, τη μαύρη ζάχαρη, το κακάο και το λάδι μας και συνεχίζουμε το άλεσμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν θέλετε λιγότερη ζάχαρη μπορείτε να μειώσετε στα 100 γραμμάρια από 150. Θα είναι ελάχιστα πιο πικρή αλλά το ίδιο εύγεστη.

Αν πάλι θέλετε να μειώσετε κι άλλο τη ζάχαρη, τότε αντί για κακάο , χρησιμοποιήστε αλεύρι από χαρούπια (χαρουπάλευρο). Μοιάζει με κακάο, αλλά επειδή είναι όλο υδατάνθρακες, είναι γλυκό και απαιτεί λιγότερη ζάχαρη.

Τη ζάχαρη τη βάζουμε στη πραλίνα περισσότερο για την πικρίλα του κακάο.

Θα μου πείτε:  γιατί να την φτιάξω, και να μην αγοράσω μερέντα;

Γιατί έχει φουντούκια κοντά στο 50%, ενώ του εμπορίου μόνο στο 13%, οπότε στην ουσία στο εμπόριο τρώτε περισσότερη ζάχαρη με λάδι.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΚΑΟ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΩΜΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s