Πικάντικη σάλτσα πιπεριάς κόκκινης ή Φλωρίνης – εύκολη και γρήγορη

Συνταγή – εκτέλεση: Όλγα. Φωτογραφίες: Μαρία

Υλικά

  • 3 πιπεριές κόκκινες λίγο καυτερές ή Φλωρίνης ψητές, αποφλοιωμένες χωρίς σπόρια
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές τομάτας διπλής συμπύκνωσης
  • 1-2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Σησαμέλαιο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σησαμέλαιο στο τηγάνι να κάψει.
  • Πολτοποιούμε στο μίξερ τις πιπεριές – κόκκινες ή Φλωρίνης.
  • Τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το σησαμέλαιο, προσθέτουμε σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
  • Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και την καπνιστή πάπρικα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

Έτοιμο! Αν βάλουμε τις κόκκινες λίγο καυτερές πιπεριές θα γίνει πιο πικάντικη, κι αν βάλουμε Φλωρίνης θα γίνει πιο γλυκιά. Αλλά και η σάλτσα με τις πιπεριές Φλωρίνης μπορεί να γίνει καυτερή, αν προσθέσουμε κόκκινη καυτερή πάπρικα.

Συνοδεύει τέλεια ρύζι, ζυμαρικά, αλλά και πίτες, νηστίσιμες και μη πίτσες και ό,τι άλλο έχουμε συνηθίσει με σάλτσα τομάτας. Γίνεται πολύ ωραία και με ελαιόλαδο, αλλά το σησαμέλαιο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση!

This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΩΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε