Βιδάκια με τσουκνίδα και μανιτάρια

vidakia-manitariaΣυνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά:

  • Λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα, 150 γρ.
  • Ζυμαρικά βιδάκια, 500 γρ.
  • 1 φακελλάκι ρόφημα τσουκνίδας
  • 4-5 τοματάκια κομμένα στα δύο
  • Μοσχοκάρυδο, 1/4 του κουταλιού του γλυκού
  • Άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στον τρίφτη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, 6 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Βράζουμε τα βιδάκια, σουρώνουμε κρατώντας το νερό όπου έβρασαν και τα λαδώνουμε με 3 κουταλιές της σούπας ωμό ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα μανιτάρια σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το τριμμένο σκόρδο, τα κομμένα τοματάκια και το μοσχοκάρυδο. Κόβουμε το φακελλάκι με το ρόφημα τσουκνίδας και ρίχνουμε το περιεχόμενο να βράσει κι αυτό. Εναλλακτικά, αν θέλουμε τη γεύση της τσουκνίδας να είναι λιγότερο έντονη, βάζουμε πρώτα το φακελλάκι σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό για τρία λεπτά και μετά ρίχνουμε το περιεχόμενό του μέσα στη σούπα. Εννοείται ότι δεν θα αφήσουμε το υγιεινό ρόφημα τσουκνίδας να πάει χαμένο, αλλά θα το πιούμε!

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10-15 λεπτά, περιχύνουμε τα βιδάκια μας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s