Πανεύκολη μακαρονάδα με λαχανικά και τόνο

Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • 500 γρ. (μια συσκευασία) σπαγγέτι Νο 10 (ακόμα καλύτερα, ολικής άλεσης)
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη τυριού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ωμή, τριμμένη στον τρίφτη τυριού (χωρίς τη φλούδα της)
  • 3 κουταλιές σούπας τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κουταλιές σούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
  • Ελαιόλαδο, 5-6 κουταλιές της σούπας
  • 1-2 κομμάτια φιλέτο τόννου alalunga (ή άλλο φιλέτο τόννου, ή περισσότερο φιλέτο, αν θέλουμε), ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, μαύρο ή κόκκινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Για να έχουμε πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη χωρίς τη φλούδα της, την κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού κρατώντας την από τη μεριά με τη φλούδα.
  • Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Ενώ βράζουμε τα μακαρόνια, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο πρώτα την πιπεριά με το καρότο.
  • Αφού αυτά μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε με τη σειρά το μαϊντανό, τα τοματάκια, τον τόννο, τα φασόλια και το αλάτι (και το πιπέρι αν θέλουμε).
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε το λάδι με το ψάρι και τα λαχανικά, ανακατεύουμε και… έτοιμο! Αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον μαύρο ή κόκκινο πιπέρι στο πιάτο μας.

 

 

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s