Μανιταρόσουπα 1

Υλικά για 6 μερίδες

500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
400 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ. ρύζι γλασέ
2 ξύλα κανέλλας
αλάτι  –  πιπέρι
2 κουταλιές ταχίνι
Τον χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μανιτάρια και τα ντοματάκια με τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το ανάλογο νερό  και μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι, την κανέλλα και το αλατοπίπερο.
Λίγο πρωτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, παίρνουμε λίγο ζωμό και τον χτυπάμε με το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=37

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε