Καλαμάρι κοκκινιστό

Συνταγή-φωτογραφία: Ιωάννα

Υλικά:

1 κιλό καλαμάρια
2-3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλoκομμένα
3 ψιλοκομένες ντομάτες ή κονσέρβα με ψιλoκομμένο ντοματάκι
μερικά φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι-τριμμένο μπαχάρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβετε το καλαμάρι σε ροδέλες και το βράζετε με λίγο αλάτι. Σε κατσαρόλα βάζετε μερικές κουταλιές λάδι και αφήνετε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι-πιπέρι και μπαχάρι και αφήνετε τη σάλτσα να ετοιμαστεί και να δέσει (10-15 λεπτά). Βάζετε τα καλαμαράκια μέσα στη σάλτσα, αν θέλετε μαζί με λίγο από το ζουμάκι τους για πιο έντονη γεύση. Αφήνετε το μίγμα να δέσει σε χαμηλη φωτιά για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s