Κοφτό μακαρονάκι με γαρίδες – εύκολο και γρήγορο

kofto-garidesΣυνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και κατεψυγμένες
  • 400 γρ. πασσάτα τομάτας
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 + 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • 5-6 τοματάκια κομμένα στα 2 (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα (στον βαθμό 2 με μέγιστο το 3).

Προσθέτουμε αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για να σιγοβράσει. Αν θέλουμε να βάλουμε και τοματάκια, τώρα είναι η ώρα.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε τα μακαρονάκια, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο.

Όταν το κρεμμύδι στη σάλτσα μας έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν μαζί από 6 λεπτά και πάνω. Όσο περισσότερο τις αφήνουμε, τόσο περισσότερο αποβάλλουν τα υγρά τους και γίνονται μικρότερες και σφιχτότερες, αποκτώντας πιο κρεατένια υφή. Οπότε, το πόσο θα τις αφήσετε είναι θέμα γούστου, πάντως δεν συνιστούμε περισσότερο από 20 λεπτά βρασμού.

Ανακατεύετε τη σάλτσα με τις γαρίδες με το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε, ή σερβίρετε το μακαρονάκι με κουταλιές σάλτσας από πάνω. Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s