ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΑΡΗΣ

Συνταγή γρήγορη και εύκολη

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 25΄

Για 4 άτομα

Υλικά:

* 1000 γρ βακαλάος ολόκληρος
* 3 φλιτζάνια νερό
* 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
* 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 4
* 1 μέτριο καρότο κομμένο στη μέση
* 1 φύλλο δάφνης
* 2 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
* 1 κουτ. τσαγιού αλάτι
* 1 κουτ .τσαγιού κόκκους μαύρου πιπεριού
* ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
* 30 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
* χυμός από 1-2 λεμόνια
* 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
* 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε το βακαλάο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τον πλένετε, τον στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα ατμού βάζετε το νερό, το κρεμμύδι, το καρότο, το φύλλο δάφνης, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν βράσει το νερό τοποθετείτε το καλαθάκι στην κατσαρόλα. Στρώνετε τις πατάτες από κάτω και το ψάρι από πάνω και τα αφήνετε να σιγοβράσουν στον ατμό μέχρι να ψηθεί το ψάρι και οι πατάτες για 15΄-20΄ περίπου.
3. Μεταφέρετε το βακαλάο σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες.
4. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σουρώνετε το ζωμό από την κατσαρόλα μέσα σε ένα μπολ. Αναμιγνύετε το λάδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και τα ρίχνετε στο μπολ . Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε την σάλτσα ανακατεύοντας την συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε την σάλτσα πάνω από τον βακαλάο και τις πατάτες. Συνοδεύετε το φαγητό με μια πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα.

Πηγή: http://www.kallimanis.gr/web/pages.fds?page=99&id=66&langID=1

This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε