Λινγκουίνι με ταραμά

Εκτέλεση – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • 500 γρ. λινγκουίνι (έβαλα ολικής άλεσης)
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ντοματοπελτές 1-2 κοφτές κουταλιές σούπας
  • Ταραμάς λευκός, 200 γρ.
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον ταραμά σε νερό να ξαλμυρίσει.
  • Βράζουμε τα λινγκουίνι αφήνοντάς τα σκληρά, τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα-δυο φλιτζάνια από το νερό όπου έβρασαν.
  • Σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμμένο σε νερό όπου έβρασαν τα μακαρόνια, ρίχνουμε τον ταραμά, αφού τον σουρώσουμε, πιπέρι (αν θέλουμε, εγώ δεν έβαλα), τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μας τα μισοβρασμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μαγειρευτούν και ν’ απορροφήσουν σάλτσα.
  • Έτοιμο!

Η έμπνευση ήρθε από συνταγή της γερόντισσας Πανσέμνης με περισσότερα υλικά, που υπάρχει εδώ:  https://pasmageirevontas.gr/recipe/makaronia-me-tarama-tis-gerontisas-pansemnis/

Εννοείται ότι μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή με ό,τι ζυμαρικά θέλετε.

Advertisement
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s