Εκτέλεση: Ιωάννα
Φωτογραφία: Μαρία
Υλικά
-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-8 με 10 καρότα μέτριου μεγέθους καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
-νερό όσο για να τα σκεπάσει στη κατσαρόλα όπου θα βράσουν
– 5-6 γεμάτες κουταλιές σούπας κόκκινη φακή (ή απλή φακή)
-1 κουταλιά της σούπας κάρρυ
-αλάτι και πιπέρι
-1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
-Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για στολισμό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια με το λάδι (αν κάνουμε τη λαδερή εκδοχή, αλλιώς τα ζεματίζουμε σε νερό) και μαζί τους βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ώστε να μετατραπούν σε χυλό.
Αν θέλουμε η σούπα μας να είναι πιο αραιή προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Μέσα στο χυλό αυτό προσθέτουμε τη φακή και το κάρρυ.
Αφού βράσουν αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε στολίζοντας το πιάτο με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (προαιρετικά).
Καλή επιτυχία!
Παράθεμα: Αλάδωτες επιλογές | ΝΗΣΤΕΙΑ