Σαλάτα με φασολάκια και πλιγούρι

Υλικά

1 συσκευασία φασολάκια στρογγυλά Εxtra Fine Μπάρμπα Στάθης 400 γρ.
1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα φασολάκια για 5 περίπου λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κυρώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασολάκια, το πλιγούρι, τις πιπεριές το βαλσαμικό, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Στο τέλος πασπαλίζουμε τη σαλάτα μας με το μαϊντανό (και αν δεν είναι νηστεία, και με 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα).

Πηγή: http://www.barbastathis.com/index.asp?a_id=57&rec_id=24

Σημείωση: Εννοείται ότι η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με άλλα κατεψυγμένα λαχανικά, ή συνδυασμό κατεψυγμένων και φρέσκων! Επίσης, αν είναι αλάδωτη νηστεία μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε σως από ταχίνι αραιωμένο σε νερό και βαλσαμικό ξύδι.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s