Καυτερή αλάδωτη σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά

Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά (για 3 μερίδες)

  • Κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά γλυκιά, καρότο) πάνω από 200 γρ., όσα θέλετε
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά του γλυκού
  • Πάπρικα καυτερή 1/4 κουταλιά του γλυκού
  • Πάπρικα καπνιστή 1/2 κουταλιά του γλυκού
  • Ταχίνι ολικής άλεσης 1/2 κουταλιά του γλυκού
  • Αλάτι,
  • Δύο τσιμπιές θυμάρι
  • Λίγη κανέλα Κεϋλάνης να γλυκάνει
  • Λίγα ζυμαρικά (εδώ βιδάκια)
  • Χυμός λεμονιού (προαιρετικά στο τέλος).

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαχανικά με τις πάπρικες και το αλάτι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τέλος πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, το ταχίνι, το θυμάρι και την κανέλα Κεϋλάνης. Το λεμόνι όποιος θέλει, το προσθέτει στο πιάτο του. 

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μπορεί να καταναλωθεί και με ελαιόλαδο στο τέλος, όταν είναι κατάλυση ελαίου.

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΠΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s