«Μερέντα» με σιρόπι σφενδάμνου

Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Η πανεύκολη αυτή συνταγή είναι κατάλληλη μόνο για τη νηστεία της Τυρινής, εκτός αν αντικαταστήσετε το εβαπορέ με γάλα καρύδας. Το άλειμμα στη φωτογραφία έχει γίνει με εβαπορέ.

Υλικά

Φουντούκια ψημένα, 80 γρ.
Γάλα εβαπορέ ελαφρύ, 80 γρ.
Κακάο, 3 κουτ. σούπας
Σιρόπι σφενδάμνου, 3 κουτ. σούπας
Κορν φλάουρ, 1 κουτ. γλυκού
Ηλιέλαιο, 1 κουτ. γλυκού
Βανιλίνη, μία

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε τα φουντούκια σε κοπτήριο όσο περισσότερο μπορείτε, βάζοντας και το ηλιέλαιο για να μοιάζει το αποτέλεσμα με βούτυρο φουντουκιού.

Ρίχνετε σε δοχείο το γάλα (εβαπορέ ή καρύδας) και το σιρόπι σφενδάμνου και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το κακάο και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα, και τη βανιλίνη και ανακατεύετε.

Ρίχνετε στο μείγμα το βούτυρο φουντουκιού, ανακατεύετε καλά και έτοιμο! Υγιεινό, εύκολο, κατάλληλο για διαβητικούς και για προσθήκη σε κάθε συνταγή σας που θέλει πραλίνα φουντουκιού. Είναι πηχτό και στέκεται στο κουτάλι, όμως απλώνεται πολύ εύκολα στο ψωμί 🙂

Advertisement
This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΚΑΟ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s