Τα πιο εύκολα και πιο γρήγορα αλάδωτα μπισκότα καρύδας

Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά για (τουλάχιστον) 25 κομμάτια

  • Γάλα καρύδας, 1 κονσέρβα (400 ml)
  • Zάχαρη καρύδας, 5-7 κουταλιές σούπας (έβαλα 5)
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 100 γραμμάρια
  • Καρύδα ξερή τριμμένη, 65 γραμμάρια
  • Άρωμα βανίλιας, 1/4 κουταλιού του γλυκού (μπορείτε να βάλετε περισσότερο αν θέλετε, μέχρι 1/2 για να μην καλύψει η βανίλια το άρωμα της καρύδας)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Παίρνουμε από την κονσέρβα 1 κουταλιά σούπας από το στερεοποιημένο γάλα καρύδας και την ανακατεύουμε με τις κουταλιές σούπας ζάχαρη καρύδας.

Προσθέτουμε 200 ml από το υγρό γάλα καρύδας (θα τρέξει μέσα στο δοσομετρητή μας και λίγο από το στερεοποιημένο, δεν μας πειράζει αυτό) και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και στη συνέχεια το αλεύρι, και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ταψί και αραδιάζουμε μέσα κουταλιές του γλυκού από το μείγμα, σε απόσταση μεταξύ τους. Ίδιο σχήμα δεν γίνεται να έχουν, γιατί το μείγμα είναι νερουλό και σε μια κουταλιά θα πέφτει λιγότερο, σε άλλη περισσότερο. Αυτή η ποσότητα θα δώσει 26 γεμάτες κουταλιές, κι αν φροντίσουμε να τις κάνουμε κοφτές θα δώσει περισσότερες.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στις αντιστάσεις, στους 190-200 C, ανάλογα με το φούρνο σας (ο δικός μου πιάνει χαμηλότερη θερμοκρασία από τους 200 βαθμούς που γράφει).

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με τις 5 κουταλιές ζάχαρη καρύδας και το 1/4 κουταλιάς γλυκού άρωμα βανίλιας, έχουν έντονη γεύση και άρωμα καρύδας, χωρίς να είναι πολύ γλυκά. Απέξω θα είναι ελαφρώς τραγανά κι από μέσα μαλακά.

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s