Κιντέατα

kinteata2

Εκτέλεση – φωτογραφία: Ελένη

Στον Πόντο λένε την τσουκνίδα κινθέα ή κιντέα. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή από τον Πόντο δίνει ένα εύκολο και πολύ υγιεινό και δυναμωτικό φαγητό, που θα σας κάνει να δείτε τις τσουκνίδες με άλλο μάτι!

Υλικά

  • Τσουκνίδες, δύο ματσάκια
  • Καλαμποκάλευρο, 5-8 κουταλιές
  • Σκόρδο 1-2 σκελίδες, πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δυόσμο φρέσκο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Πλένω τις τσουκνίδες, τις καθαρίζω και πετάω τα κοτσανάκια.
  • Τις ζεματάω ελαφρώς, κρατάω το ζουμί και τις βάζω σε μια καθαρή κατσαρόλα.
  • Αρχίζω να τις λιώνω με ξύλινο κουτάλι.
  • Ρίχνω λίγο λίγο το ζουμί και λίγο αλεύρι καλαμποκίσιο ώσπου να πάρει μια κρεμώδη μορφή.
  • Βάζω αλάτι, πιπέρι μαύρο και στο τέλος το σκόρδο.
  • (Άμα θέλετε βάζετε και δυόσμο. Εμένα δεν μου αρέσει και δεν έβαλα, σε άλλους δεν αρέσει το σκόρδο και δεν βάζουν). Είναι αλάδωτο και έχει θεραπευτικές ιδιότητες !

 

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΟΥΠΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s