Τυροκαυτερή εύκολη

Tyrokafteri2

Συνταγή – φωτογραφίες: Μαρία

Υλικά

  • Μυζήθρα νωπή αλμυρή, 200 γραμμάρια
  • Φέτα θρυμματισμένη, 50 γραμμάρια
  • Πιπέρι κόκκινο καυτερό, 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή (για όσους δεν αγαπούν τα καυτερά, 1/2 κουταλιάς γλυκού)
  • Ελαιόλαδο, 1 κουταλιά σούπας

Εκτέλεση

Απλά ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που παραθέτονται εδώ, ή όλα μαζί, μέχρι να ενωθούν καλά.

Στο σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο από πάνω και να στολίσουμε με ελιές ή και κάππαρη.

Αν τη βρείτε πολύ πηχτή, την αραιώνετε με γάλα.

tyrokafteri-4

Αν τη βρείτε πολύ καυτερή, προσθέτετε ποσότητα από τα άλλα υλικά, π.χ. άλλα 100 γρ. μυζήθρα και 25 γραμμάρια φέτα και μια κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο θα αλλάξουν πολύ το αποτέλεσμα.

tyrokafteri 1

Αν δεν είναι πολύ καυτερή για τα γούστα σας, με ακόμα μια κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι θα γίνει σαν wasabi!

This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΩΜΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s