Μηλόπιτα με κρέμα γάλακτος, λικέρ και ζάχαρη καρύδας

milopita-merida

Συνταγή – φωτογραφίες: Μαρία

applepie-1

Υλικά

  • 3 μήλα, με μέγεθος μικρό προς μέτριο, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σφηνάκια κρέμα γάλακτος
  • 3 σφηνάκια ζάχαρη καρύδας
  • 3 αυγά μικρά/μεσαία
  • 1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
  • 3 σφηνάκια φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • 1 σφηνάκι σταφίδες ξανθές
  • 1 σφηνάκι σταφίδες μαύρες
  • 1 σφηνάκι αμύγδαλα φιλέ

Το «σφηνάκι» εδώ είναι ένα πλαστικό μερίδας προφιτερόλ, με χωρητικότητα 80ml υγρού.

dosometriko-0

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε ταψί στρογγυλό Νο 23. (Μετά μπορούμε και να κοσκινίσουμε από πάνω λίγο αλεύρι, αν θέλουμε).
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε φέτες λεπτές και τα στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
  • Ρίχνουμε από πάνω τους τις (ξεπλυμμένες) σταφίδες.
  • Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα, με τη σειρά: Πρώτα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη καρύδας, μετά τα αυγά, μετά το λικέρ, και τέλος την κανέλα ανακατεμένη με το αλεύρι. Δεν χτυπάμε ιδιαίτερα την κρέμα με τη ζάχαρη καρύδας, όπως κάνουμε στα κέικ που μας ενδιαφέρει να αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε περισσότερο απ’ όταν ρίχνουμε τα αυγά και μετά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και τις σταφίδες και κουνάμε ελαφρά το ταψάκι μας, για να εισχωρήσει γρήγορα μέσα στα μήλα.

zymi-mhla-0

  • Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ.

milopita-amygd-0

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για μία ώρα.

milopita-olokl

  • Έτοιμο!

milopita-kourtina

This entry was posted in ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΠΙΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s