Τορτελίνια με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ (ή και σκόρδου)

tortellini-mushroom-rok-s

Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία

  • Υλικά για 1 μερίδα
  • Τορτελίνια με τυρί, μια μέτρια μερίδα βρασμένα (στη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν αυτά με 3 τυριά. Εννοείται ότι αν δεν είναι περίοδος νηστείας βάζετε και αυτά με κρέας, η εκτέλεση είναι ίδια)
  • Μανιτάρια, 3 μέτρια (χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά agaricus)
  • Τυροσαλάτα με ροκφόρ ή και σκόρδο, 1 γεμάτη κουταλιά σούπας
  • Γάλα ελαφρύ, 250 ml
  • Ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
  2. Τα σωτάρουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά (στο 2, σε μάτι με μέγιστη θερμότητα το 3).
  3. Προσθέτουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί κι αυτό, προσθέτουμε και την τυροσαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Σουρώνουμε τα τορτελίνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τους χωρίς να τα περάσουμε από κρύο νερό, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε γρήγορα.

Έτοιμα για σερβίρισμα! Προσωπικά, δεν θα έβαζα τριμμένο τυρί από πάνω. Τρία τυριά μέσα στα τορτελίνια κι άλλα δυο στη σάλτσα τους νομίζω ότι είναι αρκετά…

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά ή να αντικαταστήσουμε τα μανιτάρια με λουκάνικα. Έχω φτιάξει τη συνταγή δίχως μανιτάρια, με λουκάνικα Μυκόνου και άρεσε πολύ 🙂

This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s