Ταλιατέλες με σάλτσα ροκφόρ (ή και σκόρδου)

Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • Ταλιατέλες
  • Αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • Ελαιόλαδο
  • Γάλα ελαφρύ
  • Τυροσαλάτα ροκφόρ (ή ροκφόρ και σκόρδου)
  • Τριμμένο τυρί για μακαρόνια

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και σουρώνουμε.

Ενώ οι ταλιατέλες βράζουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

  • Βάζουμε 250 ml γάλα ελαφρύ σε μικρή κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας τυροσαλάτα ροκφόρ (ή τυροσαλάτα με ροκφόρ και σκόρδο) και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα ή αυγοδάρτη για να διαλυθεί καλά.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.

Μπορούμε να κάνουμε περισσότερη σάλτσα με την ίδια αναλογία: 250 ml γάλα με 1 γεμάτη κουταλιά σούπας τυροσαλάτα και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Η ποσότητα της σάλτσας εξαρτάται από το πόσες ταλιατέλες έχουμε. Η αναλογία αυτή φτάνει για ένα μεγάλο πιάτο βρασμένες ταλιατέλες, χωρίς να δίνει πολύ ζουμερό αποτέλεσμα (όπως το βλέπετε στη φωτογραφία).

  • Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε αμέσως τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Έτοιμο!

This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s