Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα σπανακιού ή/και με τόνο

spaggeti-spinach

Συνταγή – φωτογραφίες: Μαρία

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • Σπαγγέτι ολικής άλεσης, 500 γραμμάρια
  • Σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο, τουλάχιστον 200 γραμμάρια
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Σκόρδο, φρέσκο ψιλοκομμένο ή σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Προαιρετικά: Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (αν το θέλουμε λαδερό)
  • Τόνος (όταν είναι κατάλυση ιχθύος και το θέλουμε)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το σπαγγέτι να βράσει.
  • Αν θέλουμε το φαγητό μας με λάδι, 6 λεπτά πριν το σούρωμα του σπαγγέτι, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τη σάλτσα σπανακιού: Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει στο τηγάνι και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και, αν θέλουμε, το πιπέρι. Πριν σουρώσουμε το σπαγγέτι, προσθέτουμε μια κουτάλα (200 ml) από το νερό του στο σπανάκι κι αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά.
  • Αν το θέλουμε χωρίς λάδι, 3 λεπτά πριν το σούρωμα του σπαγγέτι βάζουμε τα παραπάνω υλικά στο τηγάνι με ελάχιστο νερό, και πριν σουρώσουμε το σπαγγέτι προσθέτουμε από το νερό του στο σπανάκι όπως και στην προηγούμενη περίπτωση και το βάζουμε να βράσει 6-7 λεπτά.
  • Αν το θέλουμε και με τόνο, ακολουθούμε τις οδηγίες για το λαδερό και πάνω στο 5λεπτο προσθέτουμε τόνο στο τηγάνι κι αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Όταν θέλουμε το φαγητό μας αλάδωτο, πρέπει να το ανακατέψουμε αμέσως με τη σάλτσα σπανακιού και να το καταναλώσουμε γρήγορα.
  • Όταν το θέλουμε λαδερό, μετά το σούρωμα ρίχνουμε λάδι στα μακαρόνια και δεν είναι απαραίτητο να τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα από την αρχή.

spaggeti-spanaki-tonos

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s