Μπισκότα νηστίσιμα

mpiskota-stavroulas

Εκτέλεση-φωτογραφία: Σταυρούλα

Υλικά:

  • 1 βιτάμ (250 γραμμάρια)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι κρασί αρετσίνωτο (έβαλα λευκό ξηρό)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 3 βανίλιες
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο (όσο πάρει, να’ναι η ζύμη μαλακή˙ χρειάστηκα περίπου τα 2/3 της συσκευασίας φαρίν απ)

Εκτέλεση:

Δουλεύουμε το βιτάμ με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα καρύδια, τις βανίλιες, το κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι εναλλάξ με το κρασί.

Τα σχηματίζουμε με το ειδικό εργαλείο για τα μπισκότα ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. (Αέρας, 180C για περίπου 30’-35’.)

Πηγή: Παλιό τεύχος του περιοδικού «Προς τη Νίκη»

This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s