Γαρίδες σαγανάκι πικάντικο

garides-saganaki-1

Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • Γαρίδες αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες ή και προβρασμένες, όσες χωράει το τηγάνι χωρίς να είναι η μια πάνω στην άλλη
  • 2 μικρές ντομάτες ή μισή μεγάλη
  • Σκόρδο φρέσκο ή σε σκόνη (όχι κομματάκια αποξηραμένου)
  • Άνηθος
  • Πάπρικα
  • Κάππαρη
  • Ελιές σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε στο τηγανάκι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Αμέσως ρίχνουμε από πάνω την πάπρικα, τη ντομάτα και τον άνηθο, και τελευταίο το σκόρδο (αν είναι φρέσκο ωμό χρειάζονται τουλάχιστον 2 σκελίδες ψιλοκομμένες, ίσως και περισσότερο, αν είναι σε σκόνη βάλτε πολύ, μην το λυπάστε). Ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού η κάππαρη, ο άνηθος και το σκόρδο.

Πιέζουμε τη ντομάτα με το ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα και καθώς ζεσταίνεται, την κομματιάζουμε με την πίεση.

Όταν τα κομμάτια της ντομάτας έχουν μικρύνει και λιώσει, πράγμα που συμβαίνει σε λίγα λεπτά, το σαγανάκι είναι έτοιμο. Ρίχνουμε κάππαρη και ροδέλες ελιάς κατά βούληση και ανακατεύουμε. Αφήνουμε άλλα δύο λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τρώγεται μια χαρά σκέτο μόνο του, αλλά ταιριάζει πολύ και ως σάλτσα σε πιλάφι.

Καλή όρεξη!

This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Γαρίδες σαγανάκι πικάντικο

  1. Παράθεμα: ΓΑΡΙΔΕΣ ΟΥΖΑΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s