Ελιοπιτάκια 2

eliopitakiaΕκτέλεση – φωτογραφία: Παλασία

Υλικά

  • Μισό κιλό κόκκινη φαρίνα
  • Ένα ποτήρι λάδι
  • Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Ένα κουταλάκι αλάτι
  • 100 γραμμ. ψιλοκομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Ψιλοκομμένος δυόσμος

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε το αλεύρι το λάδι και το αλάτι σε ένα μπολ να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό που να ξεκολλά ωραία από τα δάχτυλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι. Το αλεύρι είναι καλό να το προσθέτουμε σταδιακά, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο, τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
  • Για να δώσουμε ωραίο σχήμα πιέζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο εσωτερικό ενός λεμονοστύφτη (παίρνουν σχήμα με ραβδώσεις).
  • Γεμίζουμε με ελιές και ψιλοκομμένο δυόσμο και κλείνουμε καλά το ζυμαράκι μας.
  • Το βγάζουμε προσεκτικά απ’ το εσωτερικό του λεμονοστύφτη, ώστε να μη χαλάσει το σχήμα και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε 45’-60’ στους 180 βαθμούς.

Μπορούμε να αναμίξουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και τον δυόσμο και να τις ζυμώσουμε με το ζυμάρι.
Στη συνέχεια χωρίζουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε από πάνω σουσάμι, αφού βρέξετε ελαφρά με ένα πινέλο τη ζύμη.

This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s