Μαρμελάδα ξινόμηλου

palasia-jinomhla-jamΣυνταγή – εκτέλεση – φωτογραφία: Παλασία

Υλικά

(για περίπου τεσσεράμισι λίτρα μαρμελάδα)

  • Δυο κιλά ξινόμηλα καθαρισμένα
  • Τέσσερα ποτήρια νερό
  • Οι φλούδες και τα σπόρια δεμένα σε τούλι
  • 1.500 γρ. ζάχαρη
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Τέσσερα – πέντε ξυλάκια κανέλα
  • Δύο – τρία κουταλάκια γαρύφαλλο καρφί.

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μήλα με το νερό και τις φλούδες γύρω στη μισή ώρα να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το τούλι με τις φλούδες και τα σπόρια και το πιέζουμε σε μια λεκάνη να βγάλει χυμό (γίνεται). Οι φλούδες και τα σπόρια έχουν φυσική πηκτίνη και βοηθούν στο πήξιμο της μαρμελάδας.
  • Προσθέτουμε αυτόν τον χυμό στην κατσαρόλα με τα μήλα και τα πολτοποιούμε με τη ράβδο η το μίξερ να γίνουν σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι, τα ξυλάκια της κανέλας, τα γαρύφαλλα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Αφαιρούμε την κανέλα, και τα γαρύφαλλα κανονικά, αλλά εγώ τα γαρύφαλλα τα άφησα.
  • Όπως είναι καυτή την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα, για να σφραγίσουν.
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s