Πικάντικη μαρμελάδα μήλου-ντομάτας

Palasia-mhlo-tomata-jam

Συνταγή εκτέλεση – φωτογραφία: Παλασία

Υλικά

  • 750 γρ. καθαρισμένα ξινόμηλα
  • 1,5 κιλό ντομάτες
  • Εφτά πράσινες καυτερές πιπεριές (χωρίς σπόρια. Τα σπόρια της πιπεριάς γενικά στις καυτεράδες που λέω εγώ, δηλ. στις πικάντικες μαρμελάδες τα αφαιρούμε. Τις φλούδες δεν χρειάζεται να τις βγάλουμε).
  • 750 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. λευκό ξύδι
  • Ενάμιση κουταλάκι αλάτι
  • Δυο – τρία κουταλάκια ανακατεμένα κανέλα γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα μήλα.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν (αν νομίζουμε, αφού βράσουν κανένα τέταρτο πολτοποιούμε ξανά).
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Την αδειάζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βάζα.

Αυτή η αναλογία έβγαλε τρία λίτρα μαρμελάδα και λίγη για τη δοκιμή σε ένα μπολάκι.

Προσσσσσοχήηηη! Τις πιπεριές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε με γάντια. Παρόλο που το ήξερα δεν το έκανα. Δύο μέρες με καίνε τα χέρια μου😉🙄

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s