Πέννες με μανιτάρια και λαχανικά

pesΣυνταγή – εκτέλεση – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά (Για 4-6 άτομα)

  • 500 γρ. πέννες
  • 1 κολοκύθι μέτριο
  • Μισή πιπεριά κίτρινη μεγάλη
  • Μισή πιπεριά πράσινη μεγάλη
  • 6-7 μανιτάρια agaricus
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε όλα τα λαχανικά στον τρίφτη του τυριού και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά (2 με μάξιμουμ το 3) με τις 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε τακτικά και τα αλατίζουμε όπως είναι μέσα στο τηγάνι.

Τα αφήνουμε να γίνουν όσο μαλακά θέλουμε, πάντως δεν τα σοτάρουμε λιγότερο από 5 λεπτά. Κατά το σοτάρισμα, τα μανιτάρια και το κολοκύθι θα βγάλουν υγρά.

Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τις πέννες σε πιάτα και από πάνω βάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά. Έτοιμο!

Υ.Γ. Αυτά τα λαχανικά, με αυτό τον τρόπο παρασκευής, είναι ιδανικά και για γέμιση σε πίτες.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s