Τούρτα cookies and cream με σοκολάτα και στέβια

glykoΣυνταγή – εκτέλεση – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • 220 γρ. μπισκότα digestive με γλυκαντικά (1 πακέτο) ή δικά μας μπισκότα με γλυκαντικά  (όπως π.χ. αυτά εδώ ή εδώ, φτιαγμένα με στέβια αντί για ζάχαρη)
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ με άρωμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές μέτριες στέβια ζαχαροπλαστικής σε σκόνη (όχι κρυσταλλική)
  • 400 ml νερό ή το νερό από το γάλα καρύδας, με όσο νερό χρειάζεται για να συμπληρώσουμε 400 ml υγρό
  • 1 σοκολάτα ION Dark με στέβια των 60 γραμμαρίων (ή άλλη σοκολάτα με στέβια ή γλυκαντικά, σε ανάλογη ποσότητα)
  • Λίγη κανέλα Κεϋλάνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε την κονσέρβα με γάλα καρύδας ΧΩΡΙΣ να ανακατέψουμε το περιεχόμενο, και την αδειάζουμε σε λεκανίτσα ή άλλο κατάλληλο σκεύος.
  • Ξεχωρίζουμε το πηχτό λευκό μέρος που είναι σαν κρέμα, σε άλλο δοχείο, κι αφήνουμε στη λεκανίτσα μόνο το υγρό.
  • Θρυμματίζουμε 4-5 μπισκότα μέσα σε στρογγυλό ταψί ή τάπερ, για τη βάση του γλυκού μας.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 400 ml υγρό (νερό + γάλα καρύδας), προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη στέβια και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα  δίχως σβόλους.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να έχουμε μια πηχτή κρέμα και αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μόλις η κρέμα πάψει να είναι καυτή κι ενώ είναι ακόμα ζεστή, τη ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω στα μπισκότα (αν απλά αναποδογυρίσουμε την κατσαρόλα και τη ρίξουμε, τα μπισκότα θα παρασυρθούν και θα πάνε πάνω από την κρέμα, οπότε δεν θα γίνει επιτυχημένη η βάση).
  • Ενώ η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, τρίβουμε γύρω στα 20 γρ. (το 1/3 της πλάκας) σοκολάτα από πάνω με τον τρίφτη του τυριού για να λυώσει.
  • Στη συνέχεια ψιχουλιάζουμε άλλα 2-3 μπισκότα από πάνω και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα την πηχτή κρέμα καρύδας. Κάποια κομμάτια σοκολάτας και μπισκότου θα ανακατευτούν ανάμεσα, αλλά δεν μας πειράζει 🙂
  • Τρίβουμε λίγη ακόμα σοκολάτα πάνω από την κρέμα καρύδας. Πασπαλίζουμε με κανέλα (προαιρετικά).
  • Ψιχουλιάζουμε και τα τελευταία μπισκότα πάνω από την τριμμένη σοκολάτα, και στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω και την τελευταία σοκολάτα. Βάζουμε λίγη ακόμα κανέλα (αν θέλουμε).

Το γλυκό πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν το κόψουμε. Είναι κατάλληλο και για τούρτα γενεθλίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η υπερβολική κατανάλωση τέτοιων γλυκαντικών έχει υπακτική δράση, οπότε μην φάτε πάνω από δυο μερίδες 🙂

 

 

 

 

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s