Νηστίσιμο κέικ λεμονιού

57297800_307595113268496_6416435072957677568_nΕκτέλεση – φωτογραφίες: Παλασία

Υλικά

Για το κέικ

  • 1 1/2 κούπα πολτοποιημένα λεμόνια με τη φλούδα. Αν είναι μεγάλα δύο είναι αρκετά.
  • 1 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • Ένα κουτάλι της σούπας ξύδι
  • Ένα κουτάλι της σούπας νισεστέ η κορν φλάουρ
  • Μισό κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • Μία βανίλια
  • Ενα κουταλάκι σόδα
  • Ενα φακελάκι μπέικιν
  • Τέσσερις κούπες αλεύρι

Για το γλάσσο

Τρεις κουταλιές χυμός λεμονιού
Μια κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λεμόνια όπως είναι σε κομμάτια, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μουλτι. Είναι καλό να έχουμε ελληνικά λεμόνια ακέρωτα.

56894469_1043888972475752_2504778923632492544_n

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά του κέικ και αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
56913220_1931129376995843_2796576218583924736_n

Εδώ η βανίλια είναι υγρή.

  • Ψήνουμε στους 180 (ανάλογα με τον φούρνο) γύρω στη μία ώρα μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό. Το κέικ πρέπει να βγει ελαφρά υγρό.

56852787_448338915707640_4459234333189734400_n

Γλάσσο

  • Χτυπάμε το χυμό με την άχνη να γίνουν κρέμα και περιχύνουμε το γλυκό.

Διακόσμηση

Εγώ πριν σφίξει το γλάσσο, έβαλα λεπτά τέταρτα φέτας λεμονιού και χοντροκομμένο αμύγδαλο.

This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s