Μαραθοκεφτέδες

57502974_275015866720648_6537127798618718208_nΣυνταγή – εκτέλεση – φωτογραφίες: Παλασία

Στα σούπερ μάρκετ θα έχει σχεδόν πάντα μάραθο. Γενικά αν ψάξετε, τον βρίσκετε στις σκιές σχεδόν όλο τον χρόνο αλλά όχι έτσι όπως την άνοιξη.

Υλικά

57503533_686208365130399_1582016019109511168_n

  • Ένα μπουκέτο, θα έλεγα, μάραθο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Δυο φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • Ένα φλιτζάνι νερό
  • Μία κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Μία λεμόνι
  • Ένα κουταλάκι γεμάτο μπέικιν πάουντερ (Μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικιν και θα είναι όπως την φτιάχναν οι γιαγιάδες).
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι σπορέλαιο για το τηγάνι.

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον μάραθο από τα σκληρά κομμάτια. Τον ψιλοκόβουμε.

58420330_341094006611832_1310684402237308928_n

Ομοίως τα κρεμμυδάκια.

58444078_1181804841999545_5925596465090002944_n

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ρυθμίζουμε το νερό και το αλεύρι ώστε να βγει ένας χυλός ούτε σφιχτός ούτε υδαρής.

57649178_296619557920384_3246318118347210752_n

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Θέλουν τηγάνισμα εφτά με δέκα λεπτά μπρος πίσω.

58378843_360660541227666_7279821669521162240_n

Ταιριάζουν ωραία με τηγανητές πατάτες και με χούμους με ρεβίθια, και με μια ελαφριά σκορδαλιά πατάτας, στην οποία ωραίο θα είναι να προσθέσετε ένα φλιτζάνι του καφέ ταχίνι, αραιωμένο με λίγο νερό και λεμόνι και κάρυ. Δίνει μια αίσθηση ανατολής.

Σε περίοδο μη νηστείας ταιριάζουν ωραία με γιαούρτι η τζατζίκι.

This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s