Λεμονάδα σπιτική

lemonada-0Εκτέλεση – φωτογραφίες: Παλασία

Για δροσερά απογεύματα – και όχι μόνο…

Υλικά (για περίπου δύο λίτρα λεμονάδα συμπυκνωμένη)

1 λίτρο φρεσκοστιμμένα λεμόνια (12 με 13 μεγάλα λεμόνια)
1 κιλό ζάχαρη
1\5 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό.

Lemonada1
Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, προσέχοντας να μη βράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Lemonada2

Αφαιρώ προσεκτικά με τον καθαριστή πατάτας τη φλούδα από τα λεμόνια και την αποθηκεύω στην κατάψυξη. Η φλούδα από τα λεμόνια χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης τόσο στα κοκκινιστά όσο και στα λεμονάτα φαγητά κατσαρόλας και φούρνου. Και φυσικά στα γλυκά. Θα μπορούσα να βγάλω ξύσμα, αλλά 13 λεμόνια είναι πολλά!!!

Lemonada4

Στίβω τα λεμόνια…

Lemonada5

Και στη συνέχεια σουρώνω τον χυμό. Τα κομματάκια στη λεμονάδα δεν είναι ευχάριστα, έτσι δεν είναι;

Lemonada6
Όταν κρυώσει το σιρόπι το αναμιγνύω με τον χυμό.

Αδειάζω τη λεμονάδα σε μπουκάλια που έχω αποστειρώσει για μισή ώρα στους 150 βαθμούς στον φούρνο.

Lemonada7

Σερβίρουμε ένα μέρος συμπυκνωμένο χυμό δύο μέρη νερό. Μπορούμε με φυσικό νερό ή ανθρακούχο που κάνει τέλεια τη λεμονάδα. Όχι σόδα!! Ανθρακούχο νερό τύπου Ιόλη, Δουμπιά, Ζαρός κλπ.
Εμένα μου αρέσει με μεγαλύτερη διάλυση. Να μην είναι πολύ γλυκιά. Ο καθένας βρίσκει τη γεύση του.
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι τρεις μήνες, αλλά δεν μπορώ να το πιστοποιήσω, γιατί σε μας καταναλώνεται άμεσα.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s