Πετιμεζόπιτα αλάδωτη της Ευδοκίας

petimezopita 2Εκτέλεση: Ευδοκία, Φωτογραφίες: Παλασία

Υλικά

*Ένα ποτήρι πετιμέζι
*Ένα ποτήρι χλιαρό νερό
*Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
*Μισό ποτήρι ρακί ή κονιάκ
*Μισό ποτήρι ζάχαρη
*Δυο κουταλάκια σόδα
*Ένα κουταλάκι μπέικιν
*Μία κούπα καρύδια χοντροκομμένα
*Μία κούπα σταφίδες και κράνμπερι
*Μία γερή κουταλιά σούπας κανέλα
*Ένα κουταλάκι γαρύφαλλο
*Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός όπως του κέικ.

Εκτέλεση

*Διαλύουμε τη σόδα στο αλκοόλ.
*Ενώνουμε όλα τα υγρά υλικά και τα κανελογαρύφαλλα.
*Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
*Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν μέχρι να έχουμε έναν χυλό σαν του κέικ.
*Ρίχνουμε τα καρύδια και τα ξερά φρούτα.
*Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

petimezopita1

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s