Κέικ σοκολάτας λαδερό – άλαδο

keik-sokolatasΕκτέλεση – φωτογραφία: Σταυρούλα

Τη συνταγή για το κέικ αυτό την είχα βρει χρόνια πριν σε ένα περιοδικό «Προς την Νίκην». Αριθμό τεύχους δεν θυμάμαι.

Υλικά:

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού ταχίνι (ή σπορέλαιο)
2 φλιτζάνια νερό κρύο
2/3 περίπου του φλιτζανιού κακάο σκόνη
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
Τριμμένο καρύδι ή φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικά)
Άχνη προαιρετικά (αν δεν βάλουμε γλάσο)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε και το κρύο νερό.
Έχουμε ανακατέψει όλα τα στέρεα υλικά μαζί (πλην της ζάχαρης).
Ενώνουμε τα δύο μίγματα. Αλείφουμε ένα ταψάκι με ταχίνι ή λάδι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ψήνουμε στους 170 για περίπου 35’-40’.
Αλείφουμε με το γλάσο το γλυκό και το πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με καρύδι ή αμύγδαλο.

Γλάσο σοκολάτας:

1 φλιτζάνι άχνη
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές περίπου νερό
½ κουταλάκι σπορέλαιο (αν το κάνουμε λαδερό)
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.

This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΚΑΚΑΟ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s