Μπουρεκάκια με χαλβά και σοκολάτα

mpourekakiaΣυνταγή – φωτογραφίες: Παλασία

Υλικά (Για περίπου σαράντα κομμάτια)

-Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
-Μισό κιλό χαλβα βανίλιας ή μαστίχας
100 γραμ. τριμμένη μαύρη σοκολάτα ή τρούφα
-200 γραμ. καρύδι ή αμύγδαλο ή φουντούκι τριμμένο
-Ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά).
-Ενάμισι φλιτζάνι καλαμποκέλαιο και ελαιόλαδο ανακατεμένα
-Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα
-Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση

Τρίβουμε το χαλβά και τον ανακατεύουμε με την σοκολάτα, τους ξηρούς καρπούς και (προαιρετικά) με το πορτοκάλι.

gemisi
Απλώνουμε το πακέτο με με το φύλλο κρούστας οριζόντια μπροστά μας.
Κόβουμε κάθετα σε τρία κομμάτια. (Όπως στη φωτογραφία).

fyllo
Λαδώνουμε καλά με το πινέλο και πασπαλίζουμε με την κανέλα και την κρυσταλλική ζάχαρη.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στην μια άκρη, διπλώνουμε δεξιά και αριστερά το φυλλαράκι και τυλίγουμε το μπουρέκι.

fyll-gemisi1
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο.
Όταν ψηθούν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s