Πατάτες φούρνου με ταχίνι

Εκτέλεση – φωτογραφίες: Παλασία

Σήμερα μαγείρεψα τις κλασσικές πατάτες φούρνου. Όμως για πρώτη φορά αντί για ελαιόλαδο έβαλα ταχίνι ως λιπαρή ουσία. Η διαδικασία κατά τα άλλα ήταν ίδια.

Υλικά για μια μεγάλη γάστρα

4-5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτα
Χυμός από τρία πορτοκάλια
Χυμός από ένα λεμόνι
Μισό φλιτζάνι ταχίνι που θα το αραιώσουμε με μισό φλιτζάνι νερό
Δυο σκελίδες σκόρδο
Δυο γερές πρέζες ρίγανη
Ένα κουταλάκι κάρυ
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στη γάστρα και ψήνουμε με τη γάστρα κλειστή για μιάμιση ώρα περίπου στους 180.

Το ταχίνι αφήνει μια πολύ ελαφριά υπόπικρη γεύση, που εμένα προσωπικά μου αρέσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κι ένα κολπάκι νομίζω γνωστό για να ξεφλουδίζονται εύκολα τα σκόρδα.

Πιέζω τη σκελίδα με το χέρι ή με ένα μαχαίρι η με κάτι βαρύ και η φλούδα βγαίνει εύκολα.

 

 

 

 

 

Όταν έχω πολλές σκελίδες, καμιά φορά καθαρίζω δύο τρία κεφάλια και τα βάζω σε βαζάκι μέσα σε σπορέλαιο στο ψυγείο και έτσι τα έχω έτοιμα για χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να τα καθαρίσω, χτυπάω όλες τις σκελίδες με το γουδοχέρι στο γουδί μερικές φορές και στη συνέχεια καθαρίζω.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s