Κρέμα σοκολάτας με στέβια

kremaΣυνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά (για 6  μπολάκια)

  • 3 ποτήρια γάλα καρύδας, καλά ανακατεμένο για να έχει ομογενοποιηθεί
  • Δυο κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας στέβια για ζαχαροπλαστική (σε πούδρα, όχι κρυσταλλική)
  • 3 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ, σκέτο ή με άρωμα βανίλιας
  • 1 βανιλίνη ή άρωμα βανίλιας (στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε σκέτο κορν φλάουρ χωρίς άρωμα)

Εκτέλεση

  • Βάζετε το μεγαλύτερο μέρος του υγρού (2 από τα 3 ποτήρια) σε κατσαρόλα να βράσει.
  • Σε μπολ διαλύετε το κακάο, τη στέβια και το κορν φλάουρ στο τρίτο ποτήρι γάλα καρύδας και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ακόμα καλύτερα να το χτυπήσετε με δάρτη.
  •  Όταν το υγρό στην κατσαρόλα βράσει, προσθέτετε το μείγμα κι ανακατεύετε καλά με προσοχή μην κολλήσει στον πάτο. Μόλις η κρέμα πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά, σερβίρετε αμέσως στα μπολάκια και αφήνετε να κρυώσει.
  • Μπορεί και να μην καταλάβει κανείς ότι δεν έχει μέσα γάλα! Την ίδια ακριβώς συνταγή μπορείτε να κάνετε και με ζάχαρη, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση οι κουταλιές θα είναι γεμάτες.
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΚΑΟ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s