Μανιτάρια portobello με ρύζι

portobello-riceΣυνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά
8 μεγάλα μανιτάρια portobello, κομμένα στα τέσσερα
1 μέτριο καρότο, τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο ή ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές διπλής συμπύκνωσης
Αλάτι
Πιπέρι (προαιρετικά)
1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλιά γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
1/4 κουταλιά γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ συνδυασμός μπαχαρικών και μυρωδικών αντί για τα προηγούμενα τρία: Άνηθος και μοσχοκάρυδο.
Ελαιόλαδο
Ρύζι μπλού μπόνετ, 500 γραμμάρια

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι να βράζει σε αλατισμένο νερό, περισσότερο από τη γνωστή αναλογία για πιλάφι (1 μέρος ρύζι προς 3 μέρη νερό).
Σε άλλο σκεύος ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια:
Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε.
Όταν δούμε ότι τα μανιτάρια έχουν μικρύνει λίγο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και 2-4 κουταλιές σερβιρίσματος (200 ml η καθεμιά) από το νερό στο οποίο βράζει το ρύζι.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά/μυρωδικά που επιλέξαμε και αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα τουλάχιστον για 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά ή μαλακά θέλουμε τα μανιτάρια.
Σουρώνουμε το ρύζι, αν τυχόν έχει περισσότερο νερό που δεν έχει πιει, και του προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s