Κέικ του πρωτάρη με μήλο και καρότο

glyko-keik-PalasiaΕκτέλεση – φωτογραφίες: Παλασία

Κέικ πανεύκολο, νηστίσιμο, με μήλο και καρότο (του πρωτάρη κυριολεκτικά). Κάπου το είδα αλλά δε θυμάμαι την πηγή, το κάνω χρόνια.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι τριμμένο καρότο (δύο καρότα περίπου)
  • 1 ποτήρι τριμμένο μήλο (ένα μήλο)
  • 1 ποτήρι με μείγμα από τριμμένο καρύδι και σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 3 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • Το ξύσμα του πορτοκαλιού

Όποιο μέγεθος ποτήρι επιθυμούμε είναι η μεζούρα μας. Αν έχουμε αμφιβολία για την ποσότητα μπέικιν, χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Εκτέλεση:

  • Διαλύουμε τη ζάχαρη καλά στο λάδι και τον χυμό με δάρτη χεριου ή με το μίξερ.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά καλά με το χέρι ή με ένα κουτάλι και αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο, 50 με 60 λεπτά. Να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.

keik-glyko-palasia

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s