Ταραμοσαλάτα του Μακάριου, χωρίς καθόλου άμυλο

Συνταγή – εκτέλεση: Μακάριος

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ταραμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο λάδι
  • Μίγμα από χυμό λεμονιού και ξίδι (4 μέρη χυμού λεμονιού προς 1 μέρος ξιδιού)
  • 1 σφηνάκι ούζο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ταραμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο μπλέντερ και προσθέτουμε μείγμα από χυμό λεμονιού και ξίδι, τόσο, όσο να σκεπάζει τον ταραμά οριακά, να μπορεί να χτυπηθεί στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και το ούζο και χτυπάμε.

Στη συνέχεια κι ενώ χτυπάμε ακόμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι, όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα, ώσπου να το προσθέσουμε όλο. Έτοιμο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Μακάριος συνιστά να χρησιμοποιήσουμε ηλιέλαιο για πιο φίνα υφή. Εμείς, ως φανατικοί οπαδοί του ελαιολάδου, θα συνιστούσαμε να βάλετε στην αρχή τη μισή ποσότητα λαδιού σε ηλιέλαιο, ώστε να αποκτηθεί η φίνα υφή, και στη συνέχεια του χτυπήματος την άλλη μισή σε ελαιόλαδο, ώστε να έχετε τη γεύση και το άρωμα του ελαιολάδου και τα καλά λιπαρά που έχουν και τα δύο έλαια. Καλή επιτυχία!

*Την ταραμοσαλάτα του Μακάριου και πολλά άλλα ωραία Σαρακοστιανά, μπορείτε να απολαύσετε στην ταβέρνα “Πειναλέων” (Μαυρομιχάλη 152, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα).

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΩΜΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s