Αγκιναρόρυζο

agkinaroryzoΣυνταγή – φωτογραφία: Κατερίνα

ΥΛΙΚΑ

  • Αγκινάρες φρέσκιες, καθαρισμένες ( ή κατεψυγμένες )
  • Κρεμμύδι ξερο, ψιλοκομμένο
  • Ρύζι ανάμικτο (parboiled + άγριο )
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις φρέσκιες αγκινάρες, και τις αφήνουμε μέσα σε μπωλ με νερό που θα έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες μέχρι να καθαριστούν όλες.  Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμες κατεψυγμένες, τις ξεπλένουμε για να φύγουν τα ίχνη πάγου, πριν τις βάλουμε να βράσουν.

Για να διατηρήσουν την γεύση τους, βράζουμε τις αγκινάρες σε μετρημένο και ελαφρά αλατισμένο νερό, αλλά όχι μέχρι να λιώσουν. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο, για να στραγγίσουν από το νερό.  Τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.

Σε κατσαρόλα τύπου AMC βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.  Προσθέτουμε τα κομμάτια αγκινάρας στα κρεμμύδια και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το τσιγάρισμα.   Προσθέτουμε το ρύζι (αφού το ξεπλύνουμε και το στραγγίσουμε σε σουρωτήρι) και κάνουμε ένα ανακάτεμα με τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας.

Τέλος, προσθέτουμε το ανάλογο νερό για να γίνει το ρύζι σπυρωτό, αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε, και περιμένουμε να αρχίσει ο βρασμός.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να φουσκώσει το ρύζι με τον ατμό (ανάλογα με την κατσαρόλα που θα έχουμε χρησιμοποιήσει).

Σερβίρουμε, προσθέτοντας  χυμό λεμονιού στο πιάτο μας.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s